Är du i behov av en tandreglering?

26 april 2021
Lily Hansen

Med en rädsla för tandläkaren kan det vara svårt att faktiskt ta tag i saker. Det är en av anledningarna till att många vuxna idag söker vård för tandreglering. Det är aldrig för sent att ta tag i det och reglera sina tänder. Tänderna kan påverka en mycket i ens mående. Det är många som rent av mår dåligt av att tänderna inte ser ut som man önskar att de gjorde. 

Ingen ska behöva må dåligt över sina tänder. Allas tänder är helt unika, av den anledningen växer de också olika. Har man problem med sneda tänder redan som barn brukar man gå in och korrigera redan då. Detta gör man oftast med hjälp av en tandställning. 

Är det kostsamt?

Många oroar sig över kostnaden, vilket är förståeligt. Man vet hur dyrt det kan vara med tandvård idag. Även detta kostar, har man stora problem kan det ingå i högkostnadsskyddet. Gör man det bara för utseendets skull, då får man oftast betala det själv. 

Be alltid om en offert på behandlingen. Många kliniker erbjuder ett fast pris på Tandreglering. På vissa kliniker kan man även komma överens om en avbetalning om man inte kan betala hela summan direkt. Det viktiga är att man sparar och faktiskt försöker göra tandregleringen så snart som möjligt. Livet är för kort för att gå och må dåligt. 

Kan skada tänderna 

Har man problem med sneda tänder som växer över varandra så är det inte bara för utseendets skull som man ska fixa det. Det är även för tändernas skull. Detta kan nämligen skada tänderna i längden eftersom de kan tränga ut varandra.

Detsamma gäller om man har stora glipor mellan tänderna, tänderna skadar inte varandra, men det kan bli ett obehag samt att matrester fastnar där. Tandreglering funkar för alla, hitta en klinik nära dig. 

Fler nyheter