Återskapa tryggheten med psykoterapi i Västerås

01 april 2022
mikael_barani

Visst kan det ibland kännas som om livet vore lättare om man bara hade sig själv att se efter. Ingen annan att ta hänsyn till eller anpassa sig efter. Tänk att bara få göra som man vill och inte behöva fundera på hur det påverkade någon annan.

Men… skulle inte livet vara mycket fattigare utan en käresta, eller en familj?

Tillsammans finner vi en väg

Vi människor är trots allt flockdjur som evolutionärt har utvecklats tillsammans. Det är när vi får skratta, och gråta, tillsammans med dem som vi håller om som livet känns lättare.
Det är när vi finner likasinnade som vi verkligen känner energi strömma igenom kroppen. Det är när vi känner ett sammanhang som vi också känner oss hemma i livet. Som att vi är precis var vi ska vara.

Naturligtvis kan det vara så att hjulen ändå gnisslar emellanåt. Många av oss har fullt upp med att förstå oss själva, än mindre att förstå varandra. Det är ett pussel som vi lägger igenom hela livet.

Har vi dock människor omkring oss som vi litar på kan vi använda dem som speglar. Likaså kan vi vara speglar för dem som vi har omkring oss. I en tillitsfull miljö kan vi skapa de bästa förutsättningarna för personlig utveckling.

Psykoterapi Västerås

Ibland kan den där tilliten ha försvunnit. Även inom en familj. Ibland kan det ha gått så långt att man behöver professionell hjälp utifrån genom psykoterapi i Västerås

Att få in en objektiv part i samtalet kan vara just den faktor som blir förlösande för en dynamik som har hamnat i stiltje. Steg för steg kan man sedan återskapa det som har gått förlorat, eller bygga upp det som kanske aldrig riktigt har funnits där.

Att kämpa för att känna sig trygg i sin familj, i sitt sammanhang, är en svår men väl värd kamp.

Fler nyheter