Att slippa smärta med migränbehandling

17 maj 2021
jonas olsson

För dem som inte lider av migrän är det svårt att förstå hur det kan påverka livet. När en familjemedlem har migrän drabbas alla på olika sätt. Det finns lyckligtvis migränbehandling som kan göra livet lättare.

Katarina är gift med Andreas och tillsammans har de två barn i yngre skolåldern. För utomstående verkar deras liv perfekt. Men familjens vardag sätts ofta på prov. Katarina lider nämligen av kronisk migrän. Något som kräver en hel del av hela familjen.

Vid dessa tillfällen finns det bara en sak som fungerar för Katarina. Nämligen att stänga in sig i sovrummet och dra ner mörkläggningsgardinerna. De lite bättre dagarna kämpar hon sig igenom trots huvudvärken. När hon har som mest värk får Andreas klara alla vardagliga bestyr på egen hand. Vilket kan bli en del då båda barnen har aktiviteter som de behöver skjuts till och från.

 

Plötsligt blir livet annorlunda

När Andreas berättade att han läst om en migrän behandling blev Katarina ivrig att få veta mera. Hon vågade dock inte hoppas för mycket. En konsultation bokades. Där fick hon berätta om sin migrän för läkaren. 

Till sin lycka ville läkaren gå vidare med behandling. Vilket i hennes fall innebar injektioner med botox. Något hon såg fram emot att prova både för sin egen del men även för familjens.

 

 

Flera alternativ

Vid migrän finns flera typer av behandlingar. Medicin i tablettform och botox är några av dem. Vill man inte äta medicin för sin migrän finns andra metoder som kan vara till stor hjälp. 

Bästa sättet att hitta rätt behandling är att kontakta en specialist inom området. De har ofta en bred kunskap om olika typer av huvudvärk och hur man kan behandla dem på bästa sätt. Då migrän kan triggas av stress är det av största vikt att man känner sig trygg och kan känna sig avslappnad.

Fler nyheter