Besök ett trevligt bageri i Huddinge

17 juni 2021
Lily Hansen

Vad ser du för bild framför dig när du tänker på ett bageri? Kan det vara glada bagare med vita dräkter och mössor som är sådär nonchalant fläckade av mjöl här och där. Man knådar och dekorerar och i stora ugnar sprids värmen och ljuva dofter, från bröd och kakor som är på väg att bli färdiga att ätas. Här finns stora limpor, frallor, bullar, kakor, längder och kanske en och annan tårta och bakelse.

Som kund möts du av doften och alla godsaker på display, när du kommer in genom dörren. Kaffet står klart i bryggaren och en och annan smörgås finns färdigbredd, om du är akut hungrig. Ett eller fler bord finns redo, ifall du vill slå dig ner för att ta något att dricka och äta, eller bara vila benen en stund medan du funderar över vad du ska köpa. Kanske blundar du och väljer bland alla goda limpor eller frallor. Eller så är det sju sorters kakor som gäller. 

 

Från tidiga morgonen för din skull

Brukar du baka själv? Då vet du hur lång tid det tar från att du tar fram första ingrediensen och tills att du står där med ett färdigt bröd att äta. Tänk dig då hur tidigt man måste börja arbeta på ett bageri för att du ska ha färdiga frukostbullar. Man får helt enkelt inte vara morgontrött ifall man ska arbeta på ett bageri. Även om man kan göra en del under dagen, och också förbereda en hel del inför morgondagen.

Vill du slippa att baka själv och istället köpa något, så kan du hitta ett lokalt bageri genom att söka på: bageri i Huddinge. Då kan du hitta ett trevligt bageri som exempelvis https://www.tvabagare.se/. Det enda du behöver göra är att försöka välja vilket bröd du ska köpa, utan att köpa allt.

Fler nyheter