Besök tandhygienist på Odenplan och få hjälp att hålla tänderna fräscha, fina och starka

25 juni 2021
Cecilia_Olsson

En tandhygienist är någon som kan vara till stor hjälp när man vill ge sina tänder de bästa förutsättningarna att hålla sig starka och friska. Det handlar dock även om att man måste göra en hel del arbete själv genom att borsta sina tänder noggrant morgon och kväll, tänka på vad man stoppar i sig och låta tänderna vila mellan måltiderna. En tandhygienist kan undersöka så att det man gör är tillräckligt samt ge tips och råd om det är något man kan göra bättre. Tandhygienisten kan såklart även upptäcka om det är något som inte står rätt till i munnen. 

Bra behandlingar hos tandhygienist

En tandhygienist kan göra mycket utav det som en tandläkare gör, såsom att undersöka tänderna, ställa diagnoser och behandla tandsjukdomar som exempelvis karies. Därför kan det många gånger räcka med att gå till en tandhygienist för en regelbunden kontroll. Det är också klokt att ta tillvara på de viktiga råd man får från tandhygienisten om hur man bäst sköter om sin mun. 

Utöver detta kan en tandhygienist bland annat också ta bort plack och tandsten som kan leda till otrevliga tandsjukdomar om det inte avlägsnas från tandytor. De kan även putsa och polera tänderna för att ge dem en jämnare och finare yta som blir lättare att hålla fri från bakterier samtidigt som det kan ta bort missfärgningar vilket gör tänderna vitare.  

På Odenplan arbetar duktiga tandhygienister

Hos Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål arbetar lugna och kunniga tandhygienister som bland annat kan ta bort tandsten, beläggningar och överskott av fyllning samt putsa och polera tänderna. De ger också tips på hur man själv tar hand om sina tänder på bästa sätt för att kunna få eller upprätthålla god tandhälsa. Tandhygienisterna på Odenplan har lång erfarenhet och mycket goda kunskaper inom allt som rör tandvård. Mer information finns på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Fler nyheter