Bli av med dina nacksmärtor nu

04 december 2019
admin

Alla har väl någon gång haft ont i rygg eller nacke. Och alla som har haft nackspärr vet att det kan ställa till det rejält. Inte nog med att man har ont och kanske inte kan vrida huvudet. Man blir på dåligt humör och smärtan kan göra att fler delar av kroppen får ont. Nacksmärtor kan även leda till huvudvärk och ryggont. Det finns därför ingen anledning att vänta med att boka tid hos en erfaren kiropraktor. Kiropraktorer är experter på ta hand om smärtor och besvär i rörelseapparaten. Med händerna rättar de till lederna så att kroppen lättare kan röra sig. 

 

 

Tänk på hållningen

 

Nacken är den översta delen av ryggraden, den bär upp ditt huvud och förbinder huvudet med ryggen och övriga kroppen. Många muskler, leder och nerver samverkar för att dina rörelser ska fungera utan smärta eller onödig belastning. Din kiropraktor ser hur din naturliga hållning är och kan korrigera och ge dig goda råd om hur du kan förebygga framtida värk och besvär. Med rätt belastning av muskler och stolt hållning kan du sen vinka farväl till nacksmärtor. 

 

Ta det lugnt, men rör på dig 

 

Flera faktorer kan orsaka nacksmärtor. Stress, drag från fönstret, fel kudde, dålig syn. Vinterkyla och risk för att halka kan göra att vi spänner oss när vi är ute. Ofta är besvär i form av huvudvärk, nacksmärtor eller ryggont inte något farligt, men låt din kiropraktor undersöka dig och lita på att du får rätt bedömning. En erfaren kiropraktor är också väldigt bra på att snabbt fånga upp hur du upplever smärtan och kan dämpa den oro som du kanske har i samband med dina besvär. Rörelse påskyndar läkningen, så slappna av, klä dig varmt och skönt och gå ut och njut av vintern. Med en smärtfri nacke kan du lättare se upp i pulkabacken.

Fler nyheter