Dags för höstens lyxburgare

24 oktober 2019
admin

Kött, fett och sälta. Ur dessa tre ingredienser springer allt det goda.
Varför kan inte hela livet vara så enkelt som denna enkla kombination?

Ja, jo. Det är poppis att vara vägg nuförtiden, men det går inte att jämföra veggokäk med kött av riktigt fin kvalitet. No offense. 
Kanske har det att göra med att kött var avgörande för att vår hjärna skulle utvecklas så snabbt som den gjorde.
Det går helt enkelt inte att jämföra näringstätheten i kött kontra andra livsmedel.

Våra kroppar vet fortfarande att kött är number one. Det är liksom evolutionärt inprogrammerat i oss.
Det vattnas i munnen bara av att tänka på en burgare med bacon, ost, ägg, tomat, saltgurka och rödlök. Svårare än så behöver det inte vara. Så länge man har bra råvaror.

Och kör man glutenfritt så går det ju alltid att käka burgaren med glutenfritt bröd eller inpackad i salladsblad.
Det är trots allt köttet som är det viktiga.

Nu är det ju för övrigt också jaktsäsong. Den som vågar sig på en riktig lyxig burgare kan med fördel köpa älgfäs och byta ut nötköttet mot detta.
Det kan bli ganska torrt med bara älgfärs dock. Kanske är det en idé att blanda i fläsk eller nöt. Eller så går man ut ock förser sig med en annan av höstens primörer: Svamp, och reder sig en god sås att ha till burgaren på älg.

Ett annat alternativ är att helt enkelt låta de som kan göra jobbet åt en. Till exempel svänga förbi Axels grill för en hamburgare i Stockholm. 
Mer exakt handlar det om att åka till Hagsätra centrum och njuta av burgare på ett riktigt klassiskt ställe. 

Då får man både gott käk och god stämning, på köpet.

Naturligtvis finns det mycket annat på menyn, även för den som inte gillar hamburgare.

Fler nyheter