Dental 3D Scanners – Ny teknik för tandvårdsbranschen

12 september 2022
Helen Johansson

Modernare teknik

Under de senaste åren har det funnits en växande trend inom tandvårdsbranschen mot digitalisering. Denna förändring drivs av ny teknik som gör det enklare och effektivare för dentala laboratorier att producera tandproteser av hög kvalitet. En av de viktigaste delarna av denna nya teknik är 3D-tandläkarskannern.

3D-skannrar används för att skapa digitala modeller av patienternas tänder som sedan kan användas för att skapa skräddarsydda tandproteser som kronor, broar, implantat och faner. Denna teknik erbjuder ett antal fördelar jämfört med traditionella metoder för tillverkning av proteser, bland annat ökad noggrannhet, effektivitet och överkomlighet.

image

Fördelarna är många

En av de största fördelarna med 3D-skannrar är deras noggrannhet. Traditionella metoder för protestillverkning innebär att man tar avtryck av patientens tänder som sedan används för att skapa gipsmodeller. Dessa modeller används sedan för att skapa den slutliga protesen. Denna process är dock ofta felaktig, vilket resulterar i dåligt passande proteser som kan orsaka obehag och till och med skada patienternas tänder.

3D-skannrar skapar å andra sidan digitala modeller som är mycket mer exakta än traditionella avtryck. Detta leder till bättre passande proteser som är bekvämare för patienterna och mindre benägna att skada deras tänder. Dessutom är 3D-skannrar mycket snabbare än traditionella avtrycksmetoder, vilket innebär att patienterna inte behöver vänta lika länge på att få sina proteser.

En annan fördel med 3D-skannrar är att de erbjuder ett mer prisvärt alternativ för tandtekniska laboratorier. Den initiala kostnaden för en 3D-skanner kan vara högre än för traditionell avtrycksutrustning, men kostnaden per skanning är mycket lägre. Detta innebär att 3D-skannrar med tiden kommer att spara pengar åt tandläkarlaboratorier samtidigt som de fortfarande levererar högkvalitativa resultat.

3D-skannrar revolutionerar tandvårdsbranschen genom att erbjuda ett mer exakt och effektivt sätt att producera högkvalitativa tandproteser. Denna nya teknik erbjuder ett antal fördelar jämfört med traditionella metoder och håller snabbt på att bli den nya standarden inom området. Om du letar efter toppmodern tandvård, se till att fråga din tandläkare om de använder 3D-skanningsteknik och kika gärna inhttps://bluedent.se/digitala-fall-denthub-2/ för mer information. Tack för att du läste!

Fler nyheter