Dentalt blir digitalt – bygg bättre tänder med 3 shape

26 oktober 2021
jonas olsson

Tandvården har kommit oerhört långt sedan den tog form för länge sedan. Idag har modern forskning gjort att man kan återskapa i stort sett vilken tand eller vilket implantat som helst. När du idag söker professionell tandvård kan du bland annat hitta metoder med så kallad 3shape, som är en sofistikerad teknik där man scannar av tanden och bygger upp ett nytt implantat med hjälp av CAD/CAM.

Med det utbud av tandtekniska produkter som finns idag, så kan det ibland vara svårt för den som är i behov av tandvård att välja vilken metod som passar bäst. Därför kan det vara skönt att veta att det många gånger finns kontaktformulär eller direktservice om man behöver snabb rådgivning.

Digitalt för pålitliga resultat

Oavsett om det rör sig om en keramisk produkt, avtagbara proteser eller ortodonti, så kan den moderna tandvården i utvalda fall stå till tjänst med alla varianter. Med digital teknik kan man skanna hela tanden och skicka resultatet till tandläkaren som sedan snabbt kan se vad som behöver göras. 

3D-skanning är ett mycket precist och pålitligt verktyg inom modern tandvård och tillsammans med CAD/CAM-mjukvara så kan man skapa tillfredsställande resultat för patienten på relativt kort tid. 

 

 

Framtidens tandvård är redan här

Idag går det att printa ut 3D-modeller av hur den färdiga tanden kommer att se ut. Man kan till och med erbjuda en temporär krona till patienter. Proteserna kommer att se ut och kännas som naturliga tänder, tack vare den biokeramiska formula som används för att skapa tanden. Det går med andra ord att helt anpassa tanden efter patientens egenskaper, så att den känns som “din” tand. 

Forskningen kommer hela tiden att utvecklas inom modern tandvård. Man har redan kommit långt när det gäller att skapa naturtrogna implantat av hög kvalitet och med estetiskt trovärdigt utseende. Ordet tandläkarskräck kommer troligen i framtiden bara vara ett ord.

Fler nyheter