Det tar för lång tid att laga mat!

21 juni 2020
Lily Hansen

Ärligt talat – finns det någonting som är mer oproportionerligt i både tid och energi än det man lägger ned på matlagning? Först och främst måste du fundera ut vad du ska äta. Du kan ju inte äta spaghetti och köttfärssås varje dag – oavsett hur gott det är. Man måste ha viss variation för att inte föräta sig på det. Därför måste man ha en hel del fantasi för att komma på vad man ska äta. När du har bestämt dig, ska du åka och handla alltihop, frakta hem det och laga maten för att sedan äta upp den på fem minuter framför dumburken. Och glöm sedan inte diskjobbet!

 

Ät ute ibland

Nej, det kan knappast vara värt besväret varje dag. Finns det då inte en stor poäng i att gå ut och äta på restaurang istället? Jo, definitivt. På restaurangen behöver du inte från grunden bestämma exakt vad du ska äta. Du väljer från en redan färdig meny med färdiga alternativ. Du behöver inte åka och handla och bära på tunga kassar. Och du behöver framför allt inte laga maten och ta hand om efterarbetet. På restaurangen ligger allt fokus på det du vill ha med din matlagning – nämligen delen som går ut på att äta upp maten!

 

 

Stötta lokala restauranger

Självklart kan det bli ekonomiskt ohållbart att äta på restaurang varje dag. Men du är värd att unna dig det mer än vad du kanske gör i dagsläget. Att stötta sin lokala restaurang, gatukök eller korvkiosk är att göra en god gärning för de som har det tufft i ekonomiska kristider i Coronavirusets spår. Och den goda gärningen smakar utsökt eftersom den är tillagad av de som lagar mat både mest och bäst! Här är bland annat ett tips på en restaurang i Tyresö: https://toscanini.se/

Fler nyheter