Få hjälp med munhälsan hos tandhygienist Odenplan

16 december 2019
Cecilia_Olsson

Att ha god munhälsa är väldigt viktigt för att kunna ha välfungerande tänder och undvika smärta och inflammationer. Det mest grundläggande är att borsta tänderna med flourtandkräm men det är även viktigt att göra regelbundna kontroller, använda tandtråd och munskölj samt att undvika mat som kan vara skadlig för tänderna. Att gå till en tandhygienist är bra för att förebygga dålig munhälsa och han eller hon kan bland annat ta bort tandsten, beläggningar och överskott av fyllning.

Det är väldigt viktigt att ta bort tandsten om man har det, då det annars kan leda till tandköttsinflammation och tandlossning. Tandsten bildas när mjuka bakteriebeläggningar som fastnat på tänderna kommer i kontakt med saliv och därmed hårdnar. Det finns två olika typer av tandsten. Den ena bildas på insidan av framtänderna i underkäken samt på utsidan av kindtänderna i överkäken. Man kan märka det själv genom missfärgningar på tänderna och en skrovlig yta. Den andra typen av tandsten bildas under tandköttskanten i inflammerade tandköttsfickor och kan bidra till att man får tandlossning, även kallat parodontit. Den här sortens tandsten är inte synlig men kan upptäckas genom blödning från tandköttet, dålig andedräkt och varsmak i munnen.

Hos Odenplan tandvård finns kompetenta och erfarna tandhygienister. På mottagningen finns den senaste utrustningen och personalen har bred kunskap om behandlingar och även erfarenhet av tandvårdsrädda patienter. Vid ett besök får man förutom behandlingen även tips på hur man bäst tar hand om sina tänder för att möjliggöra god munhälsa. Utöver tandhygienistbehandling erbjuder de även akuttandvård, estetisk tandvård, tandläkarundersökningar, tandimplantat och mycket annat. Läs mer på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar

Ta hand om tänderna och gör regelbundna besök hos tandläkare eller tandhygienist, då finns det stor chans att de håller sig fräscha och smärtfria så länge det är möjligt. Kom även ihåg att titta på tänderna för att se om det börjar bli dags att ta bort tandsten.

Fler nyheter