Gå i kyrka i Hudiksvall och dela gemenskapen

20 juli 2021
jonas olsson

Hur lär man egentligen känna nya människor som vuxen? Det är en fråga som en del ställer sig. Barndomen och tonårstiden kunde bjuda på nya vänskaper genom skola och olika fritidsaktiviteter, men i vuxen ålder kan det där kännas mycket svårare. Kollegor på arbetsplatsen i all ära, men det är inte säkert att jobbgemenskapen utvecklas till några närmare relationer.

Människor har ett behov av gemenskap, och just gemenskap är något man ofta betonar i kyrkan. Därför kan kyrkan vara en bra plats att vända sig till för den som är ensam och längtar efter mer gemenskap med andra människor. Oavsett om man är nyinflyttad i Hudiksvall eller har bott där länge, kan man känna att man behöver mer gemenskap med andra människor. Då kan man testa att gå till någon av kyrkorna i staden. 

 

 

Man får komma till kyrkan oavsett vilken tro man har

För att gå i kyrka i Hudiksvall behöver man inte vara kristen. Medlemmarna i en kristen kyrka tror på Jesus, men det finns inget krav på att man ska vara troende för att gå dit. Under en del samlingar, som till exempel gudstjänster, är det stort fokus på den kristna tron. Om man inte vill gå på en gudstjänst kan man börja med att istället gå på någon annan samling där det är ännu mer fokus på att dela gemenskap med andra människor.

I kyrkan kan det till exempel erbjudas olika träffar för daglediga, körer för den som gillar att sjunga, träffar för den som är ny i Sverige och vill öva på svenska språket, eller samlingar där föräldrar och små barn kan umgås med andra. Det finns alltså många olika alternativ att testa på. Och kanske upptäcker man efter att ha testat att det verkligen tillför något, och får en att känna sig lite mindre ensam.

Fler nyheter