Hitta rätt i livet med en psykiatriker i Stockholm

13 augusti 2021
Lily Hansen

Den psykiska ohälsan bland svenskarna är omfattande. Många i Sverige går runt och mår dåligt. En del menar att det beror på det kalla och mörka klimatet, men tror du inte att det är en lite för enkel förklaring? Det kanske kan vara en del av förklaringen, men inte hela. För den förminskar samtidigt svåra, traumatiska och sorgliga händelser du kanske varit med om som barn. Händelser som fortfarande påverkar dig som vuxen och det liv du lever här och nu. 

Då kan det vara en bra idé att prova att prata med en psykiatriker. Många är skeptiska till att samtala med en psykiatriker när de först får höra om idén. De tycker att det är hokus pokus och att de inte behöver prata med någon alls. Men faktum är att det finns oerhört mycket evidens och forskning bakom en psykiatrikers arbete. Behandling genom samtal är bevisat ha en oerhört stor effekt på människors psykiska hälsa. 

 

Psychology, Confidence, Professional, Psychologist

 

Öppna dig för en psykiatriker

Men många biter alltså ihop. De tänker att de kan lösa sina egna problem. Du är säkert en av dem, och det är absolut inte ovanligt att känna så. Men handen på hjärtat, hur väl har det fungerat hittills? Du hade antagligen inte googlat dig till den här sidan om det inte var så att du nu överväger att ta hjälp av en psykiatriker. Uppenbarligen fungerar inte det du gör för dig längre. Det är jättebra av dig att nu ha tagit det här steget. 

Att hitta rätt psykiatriker är nästa utmaning. Det ska gärna vara någon som du känner att du kan öppna dig för. Det är ingen mening med att gå till psykiatrikern och känna att du inte litar på personen. Då blir behandlingen motsatsen till konstruktiv. Kanske kan det här exemplet på en psykiatriker i Stockholm vara någonting för dig: https://www.rainerstromblad.se/

Fler nyheter