Investera i ett friskt och vackert leende

26 november 2019
admin

Tillhör du dem som diskret håller för munnen när du skrattar och helst av allt ler med stängd mun? Att ha sneda och ojämna tänder kan skapa dåligt självförtroende, men det kan även påverka vardagen negativt genom sämre munhälsa eller svårigheter att tugga och prata. Lider du av detta så kan tandreglering vara aktuellt för dig. Tandreglering kan låta skrämmande, både ekonomiskt och estetiskt. För barn och ungdomar är behandlingen givetvis kostnadsfri. Som vuxen kan man få hjälp av Försäkringskassan, som betalar en del av kostnaden. Tandreglering kan ibland ta lång tid, men då är det viktigt att påminna sig själv om att behandlingen kommer resultera i både friskare och vackrare tänder.

 

 

Både för vuxna och barn

 

För att undvika problem i vuxen ålder är det bra om man reglerar tänder som skapar problem så snart man kan. Redan i mycket ung ålder kan man få en uppfattning om ifall tandreglering kommer bli aktuellt. Det kan bland annat handla om barn som fortsatt använda napp eller suga på tummen i 6 års åldern. Men det kan även vara tecken som att barnet har svårt att tugga eller talar otydligt. I äldre ålder kan en utebliven tandreglering yttra sig genom att tänderna växer snett eller att man lider av överbett eller underbett.

 

Hitta rätt behandling för dina besvär

 

Det vanligaste sättet att reglera tänder är att använda sig av en tandställning. Det finns olika sorters tandställning och med dagens moderna metoder kan vården erbjuda till exempel löstagbar, fast eller så kallad osynlig tandställning. Den mest effektiva metoden är den klassiska ”rälsen”. Den osynliga tandställningen består av plastskenor som inte syns mot tänderna. En specialist kan bäst avgöra vilken metod som kommer fungera mest effektiv för just dina tänder. Att investera i ett friskt leende, är att investera i både sin hälsa och självkänsla.

Fler nyheter