Läk dina såriga bröst vid amning

19 maj 2020
patrick_pettersson

Att bli mamma är bland det häftigaste du kan vara med om, ingen tvekan om den saken. De flesta mammor skulle dock erkänna att en nyfödd innebär en del påfrestande moment, hur mysigt det än är. Amning är en av de saker som kan vara väldigt givande men också otroligt smärtsamt. Mjölken ger all näring barnet behöver och närkontakten binder mor och bebis samman genom hormonet oxytocin som frisläpps vid amning. Men det kan också innebära såriga bröstvårtor som spricker och skaver och gör ont alla timmar på dygnet. Ett Bröstvårtsskydd hjälper dig med dessa obehag.

 

Ger möjlighet för läkning

Ett Bröstvårtsskydd ser ut som en liten korg som du placerar på dina bröstvårtor. Skyddet skapar utrymme för dina bröstvårtor där de inte är i kontakt med något. Hålen i skyddet ger också luften en chans att cirkulera kring bröstvårtorna. Detta gör att de håller sig torra och det är speciellt bra om du har såriga bröstvårtor som behöver luft för att läka. Är det väldigt fuktigt går sårläkningen långsammare och du hinner knappt återhämta dig innan nästa amningsstund. Ett Bröstvårtsskydd förhindrar också skav från bh och tröjor och gör att du slipper känna smärta när du rör på dig. Detta brukar skapa en mer korrekt hållning och minskar risken att du spänner dina muskler i onödan för att skydda dina bröst.

 

 

Skötselråd

Bröstvårtsskydd är gjorda i plast och kan användas gång på gång. Du tvättar dem enkelt i tvål och vatten och de kan också steriliseras i steril lösning eller kokas. Tänk på att de ska vara helt torra innan du placerar dem över dina bröst. Ett set kostar inte många kronor och är en väl värd investering för alla mammor som har smärtproblematik från amning. Det ger en värdefull chans att kunna njuta desto mer av föräldraskapet och ditt nyfödda mirakel.

Fler nyheter