Massor att göra i Hudik

31 oktober 2019
admin

Är du ny i Hudiksvall och funderar på vad du kan göra på din fritid? Oroa dig inte, det finns massor att göra i “Hudik” med omnejd! Naturligtvis finns ett bra utbud av idrottsaktiviteter att välja mellan, till exempel ett badhus med både solarium, gym och inomhushall. Runt omkring staden finns tre motionsspår, bland annat det i Björkberg som har arrangerat SM i skidåkning vid ett antal tillfällen. Vintersport kan även utövas vid Hedebacken väster om Hudiksvall. Just skidsporten har varit mest framgångsrik för Hudiksvall de senaste åren genom namn som bland annat Björn Lind och Jörgen Brink. 

 

Uppmärksammad teater

Om du är mer intresserad av kultur än idrott bör så klart den rikskända Glada Hudik-teatern nämnas. Teatern som grundades 1996 av Per Johansson och som bland annat består av en grupp funktionsnedsatta skådespelare. Teatern har fått mycket uppmärksamhet nationellt, bland annat genom dokumentären Elvis i Glada Hudik som sändes i SVT 2010. Glada Hudik-teaterns mål är att skapa en givande verksamhet för funktionsnedsatta människor. En skådespelare som kan nämnas från teatern är Mats Melin, som blivit känd bland annat genom sitt medverkande i ICA-reklam på TV.   

Kyrkan är till för alla

Om du letar efter en djup och givande gemenskap i Hudiksvall med omnejd så kan ett väldigt bra alternativ vara att söka upp en kyrka. Oavsett om du är kristen eller inte så kan en kyrka ge ett sammanhang som är mycket berikande, både socialt och på ett mer personligt plan. Det finns så klart många olika valmöjligheter om du vill gå i kyrka i Hudiksvall. Och det kan vara svårt att veta exakt vilken som passar dig. De flesta kyrkor är dock väldigt bra på att välkomna nya människor och har kanske till och med speciella träffar eller gudstjänster för dig som inte gått i kyrkan så mycket förut.

Fler nyheter