Munhälsa och tandhygien

25 juni 2020
Lily Hansen

Du har säkert hört det förut, att det är bättre att förebygga än att laga. Det gäller såväl tänder som annat. På samma sätt som det är bättre att ta hand om sin allmänna hälsa än att ta hand om det som blivit sjukt. Nu kan man såklart bli sjuk ändå. Hur väl man än har förebyggt. Men man kan väl säga att risken minskar något i alla fall. Det är naturligtvis att föredra att hålla en god mun- och tandhygien och därmed förebygga många besvär med tänderna. Eftersom karies till exempel, som ger upphov till hål i tänderna, kan motas bort med god hygien.

 

Boka tid hos tandhygienist

De allra flesta har koll på tandborstning, men inte alla har koll på övrig munhygien. Boka en tid till en tandhygienist på Odenplan, för konsultation. Du får hjälp att hålla dina tänder rena, och undviker därmed karies och till exempel tandlossning. Allas tänder ser inte likadana ut. En del har tätt mellan tänderna, vilket ställer krav på att verkligen komma åt att rengöra mellan dem. Tandhygienisten hjälper dig med råd om hur just du ska sköta om dina tänder. Tandsten till exempel, uppstår lätt hos de flesta, även om man borstar noggrant. Det bör man ta bort med jämna mellanrum. Du kan också få tänderna putsade och polerade.

 

 

Lönsamt att förebygga

Att med jämna mellanrum gå till sin tandhygienist på Odenplan och få tänderna ordentligt rengjorda kan betraktas som en investering. För du har säkert hört människor beklaga sig över dyra tandläkarräkningar. Det kan snabbt bli dyrt när det handlar om att laga och återställa tänder som blivit skadade. Ibland kan det bli nödvändigt i alla fall, men med återkommande besök hos tandhygienisten minskar risken betydligt. Och därmed också kostnaderna. Vill du ha ditt leende kvar, investera i förebyggande munhälsa. Boka redan idag. Keep smiling!

Fler nyheter