Östermalms godaste hamburgare

26 februari 2021
patrick_pettersson

Det finns en del rätter som fått mycket stor genomslagskraft på senare år. Men få är så stora som hamburgaren. Det är en rätt som serveras på snabbmatställen runt om i världen men det är också en rätt som lika gärna kan återfinnas på menyn hos de finare restaurangerna, även om det finns ganska stora skillnader på kvalitet och tillagningssätt. 

Väljer man exempelvis att köpa en Hamburgare i Östermalm så kan man få något som är mycket gott och annorlunda än det som snabbmatställen serverar.  

 

Det ursprungliga receptet

Från början bestod hamburgaren av malet nötkött men idag finns det en mängd olika variationer på hamburgare, eller burgare. Det finns burgare av andra slags kött, fisk och vegetariska alternativ. Men alla serveras vanligtvis med samma tillbehör där burgaren ligger i ett bröd med någon sås och grönsaker och vid sidan om finns friterad potatis. 

Det är även vanligt att man serverar läsk till måltiden, även om man fritt kan välja vad man vill. På restaurang är det vanligast att man väljer en öl eller vatten med smak till måltiden istället.  

 

Slänga på grillen

Om man ska göra en hamburgare på traditionellt sätt så ska den tillagas på en grill. Men det går även bra att steka hamburgaren om man inte vill eller kan använda grillen. Man brukar därför ofta känna doften av hamburgare när man går igenom ett villaområde på en sommareftermiddag. Det är till och med något av en familjefestlighet när man säger att man ska grilla hamburgare, även om det kan bli mer eller mindre avancerade måltider som bjuds. 

På festivaler och liknande kan man ofta hitta lite roliga variationer av burgare med kött av exempelvis vildsvin, struts eller något annat ovanligt. Det som säkert gjort att rätten blivit så populär är att den är lätt att tillaga och dessutom lätt att äta. 

Fler nyheter