Rena och fina tänder hos en tandhygienist i Odenplan

21 april 2021
patrick_pettersson

Att komma ifrån en Tandhygienist i Odenplan är lite som att komma ifrån en fotvårdare. Du känner dig ren ända in i själen och kan oftast inte förstå hur du kunde vänta så länge med besöket. För när dina tänder har blivit rena och rensade på allt som är dåligt för tänder och tandkött, så blir det en helt makalös stor skillnad.

Inte bara på utseendet utan även på känslan som du får i din mun. En känsla av att munnen plötsligt blivit större och att alla dina tänder har blivit friska och rena. Men att rensa dina tänder från tandsten är inte bara för känslan eller utseendets skull. Det är mycket viktigt att du inte har för mycket tandsten eftersom det kan orsaka stor smärta och stora skador.

Inflammation i tandköttet

Har du sett på reklam för tandkräm så har du säkert hört frågan om du ser blod när du borstar tänderna. För om du gör det så innebär det att du har en inflammation i ditt tandkött. Och det är inte bra, om det får fortsätta. En inflammation i tandköttet kan du få på flera olika sätt men ett vanligt sätt är dålig tandborstning och/eller tandsten. För tandstenen tränger sig ner mellan tandkött och tand och orsakar just den inflammation som gör att du börjar blöda.

Gör du inget åt det så kommer det bli fickor vid sidan om tänderna. Fickor som blir djupare och djupare tills det innebär att tänderna inte längre har något som håller dem på plats. Då kommer du få uppleva tandlossning, och det kan ske vid mycket tidig ålder ifall du inte sköter dina tänder. Se därför till att sköta dina tänder på hemmaplan. Och att ha återkommande besök hos tandhygienisten för att hjälpa dig med de delar som du kanske missat.

Fler nyheter