Smaka på kärleken på en italiensk restaurang

16 juni 2021
jonas olsson

Pizzan kommer från Italien, men det finns vissa pizzor som vi har här i Sverige som du antagligen aldrig skulle se på en italiensk restaurang. Kebabpizzan, till exempel. Denna flottiga bakisdelikatess som avnjuts bäst med enorma mängder vitlökssås. Eller Hawaii-pizzzan med den evigt kontroversiella ananasen. Enligt italienarna är ananas på pizza ett icke-fråga. Det ska överhuvudtaget inte få förekomma. 

Det kan du tycka vad du vill om, men italienarna kan trots allt det där med mat. Att gå på en riktigt fin italiensk restaurang är en kulinarisk upplevelse. Det är nästan som att för en liten stund tro att du har åkt ända bort till stövelnationen.

Det är lätt att dras med i stämningen. Även om det enbart är en känsla, så kan känslan som förmedlas av riktigt bra italienska restauranger kännas äkta för dig. Det går helt enkelt inget annat än att älska italiensk mat. 

 

Magisk stämning i romantikens tecken

Det är inte svårt att förstå varför Lufsen valde att ta med Lady till restaurangen “Tony’s”  när han skulle charma den söta lilla cockerspanieln. Det går överhuvudtaget inte att bli mer romantiskt än ett bord med tända ljus, livemusik bestående av italienskt dragspel samt det viktigaste av allt – massa pasta med mängder av frikadeller. Alltså köttbullar. En kalasmat inte bara för hundar utan för vilken levande varelse som helst. 

Hade du blivit medbjuden till en italiensk restaurang av en dejt så hade garanterat du också fallit pladask för personen ifråga. De italienska restaurangerna verkar ha den effekten. Maten, ljusen, stämningen, språket, och musiken. Allting är som magi i en alldeles ljuvlig kombination.  

Ett hett tips alltså för alla som vinna någons hjärta. Det kan vara värt att ställa den ultimata frågan “vill du gifta dig med mig?” på en italiensk restaurang. Här kommer i så fall ett tips på ett passande ställe att boka: https://www.ciaociaoiv.com/.

Fler nyheter