Söta drömmar och doften av nybakt

31 oktober 2019
admin

Konditori är ett ord som för många väcker minnen av gröna prinsessbakelser, blanka chokladbiskvier och spröda maränger. En annan sak som många brukar nämna är den fantastiska doften av nybakat bröd och kaffe. Man kan säga att det är en vardagslyx att kunna handla färskt bröd, krämiga bakelser och ljuvliga småkakor hos sitt lokala konditori. På samma sätt är det en välbehövlig paus i vardagen att kunna slå sig ner med en tidning och en kopp kaffe eller te. Om du är en av dem som har turen att ha nära till ett konditori så förstår du känslan. 

 

Kärlek i degen

Konditorier finns på de flesta större orter och om du letar Konditori i Huddinge så hittar du lite olika alternativ. Ett tips är att välja ett konditori som erbjuder både färskt bröd och söta bakverk, då kan alla i sällskapet få sina fikabehov stillade. Det är något speciellt med att sätta tänderna i en smörgås när man vet var brödet är bakat. Det sägs att man ska ha mycket kärlek i degen och att det brukar märkas om man har bakat med omsorg eller inte. Och kanske ligger det något i det?

 

 

En sann kalashjälte

Ett pålitligt och bra konditori är också en riktig kalashjälte som rycker in när man själv har svårt att hinna med. Matiga mackor, festliga tårtor och piffiga småkakor förgyller vilken tillställning som helst. Konditorier kan hjälpa till oavsett om det handlar om barnkalas, 80-årsfirande eller bröllop. När det är något särskilt på gång är det skönt att kunna lämna över bakandet till proffsen, så att man själv kan fokusera på själva firandet. 

Det kan också vara befriande att smita in på ett konditori efter en lång dag på jobbet. För det är få saker som signalerar ledighet och mys på samma sätt som en riktig gofika gör.

Fler nyheter