Tandhygien på Odenplan

27 september 2022
Helen Johansson

editorial

Ta hand om din munhälsa

På Odenplan är man stolta över att kunna erbjuda sina patienter bästa möjliga tandvård. En del av den vården är att upprätthålla en god munhygien. Deras tandhygienister är välutbildade yrkesmän som brinner för att hjälpa deras patienter att hålla sina tänder och sitt tandkött friska.

Ha regelbundna tandvårdsrutiner

Vad är en tandhygienist?
En tandhygienist är en sjukvårdspersonal som specialiserar sig på att hålla munnen, tänderna och tandköttet rena och friska. De tar bort plack och tandsten från tänderna, lär patienterna hur de ska borsta och använda tandtråd på rätt sätt och ger fluorbehandlingar.

Tandhygienister har ett nära samarbete med tandläkare för att tillhandahålla omfattande tandvård. De använder en mängd olika verktyg för att rengöra tänderna, bland annat ultraljudskalkare, handskalkare och elborstar. De tar också röntgenbilder och utför undersökningar av muncancer.

image

Varför är munhygien viktigt?
Munhygien är viktig av både estetiska och hälsomässiga skäl. Ingen vill ha gula eller saknade tänder och dessutom kan dålig munhygien leda till tandköttssjukdomar som kan leda till tandförlust. Tandköttssjukdomar har också kopplats till andra allvarliga hälsotillstånd som till exempel hjärtsjukdomar, stroke och diabetes.

God munhygien börjar med regelbunden tandborstning och tandtrådsanvändning hemma. Det är dock också viktigt att regelbundet träffa en tandläkare eller tandhygienist för professionella rengöringar. Professionella rengöringar kan ta bort plack och tandsten som har byggts upp på svåråtkomliga ställen. De kan också identifiera problem i ett tidigt skede innan de blir allvarliga problem.

På Odenplan finns tandhygienister tillgängliga för regelbundna rengöringsbesök samt för akutbesök om du har problem med dina tänder eller ditt tandkött. Det är viktigt att upprätthålla en god munhygien av både estetiska och hälsomässiga skäl så se till att kontakta en tandhygienist redan idag om du inte tagit en kontroll på länge. Kika gärna in hos tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct för mer information och deras tjänster. Tack för att du läste och hoppas detta blogginlägg var till någon hjälp.

Fler nyheter