Tandhygienist Odenplan kan hjälpa dig att hålla tänderna starka och friska

11 oktober 2021
Cecilia_Olsson

editorial

Det är väldigt klokt att ta hand om sina tänder så att de håller sig friska från sjukdomar och annat otrevligt. Tänderna utsätts dagligen för syra- och bakterieangrepp som kan orsaka skada på tänder och tandkött, därför är det viktigt att ägna sig åt vissa förebyggande saker för att minska risken för problem. Två saker som är viktiga för att lyckas med detta är att vårda sina tänder samt regelbundet besöka en tandhygienist eller tandläkare. 

Det är viktigt med daglig vård av tänderna

Att borsta tänderna två gånger om dagen är det mest grundläggande och viktigaste man kan göra för sina tänder. Genom att borsta tänderna morgon och kväll i två minuter med tandkräm som innehåller fluor kan man borsta bort beläggningar som annars kan ge besvär. Genom att också använda tandtråd (eller dylikt) samt munskölj med fluor så kommer man åt även mellan tänderna samt ger dem lite extra skydd. Efter att man har borstat tänderna så ska man helst vänta i två timmar innan man äter eller dricker något annat än vatten. 

Regelbundna besök inom tandvården kan vara avgörande

För att kontrollera så att man tar hand om sina tänder på bästa sätt så är det bra med regelbundna besök hos en tandhygienist. En tandhygienist jobbar främst preventivt för att förebygga eventuella besvär som kan uppstå i munnen. Inför ett besök hos tandhygienisten så behöver man inte förbereda sig på något speciellt sätt, men det är alltid bra att ha nyborstade tänder.

Vad sker under en tandhygienistbehandling?

Under en tandhygienistbehandling tas bland annat tandsten och beläggningar bort. Tandhygienisten kan även putsa och polera tänderna vilket gör dem vitare samt kan göra det lättare att hålla dem rena. Tandhygienisten ger också tips på hur man själv tar hand om sina tänder på bästa sätt. Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål har en privatklinik som man kan besöka om man är i behov av tandhygienist i Odenplan. Där arbetar tandhygienister med lång erfarenhet och kunskap inom allt som berör tandvård.

Fler nyheter