Unna dig det kravlösa

05 april 2020
mikael_barani

Det gäller att unna sig lite av det goda här i livet då och då. Det är just det som får saker och ting att få lite guldkant i vardagen. Många av oss njuter till exempel av en god bit choklad då och då, eller varför inte ett besök på en restaurang i Gävle

För utan dessa små oaser av vardagslyx blir livet så mycket gråare och tristare. VI behöver ljuspunkter i vardagen som skapar kontraster mot alla måsten. Att bara få njuta av något som man verkligen tycker om är lite som en form av medicin – fast i förebyggande syfte.
Att känna att ens liv är positivt och utvecklande har stor påverkan på den mentala hälsan. Att få skratta, dansa och ”vädra sin själ” då och då gör oss gott. Se bara på mannen som fick cancerbesked och bestämde sig för att titta på komedier och skratta den sista tiden han skulle leva. Det hela slutade med att han besegrade sin cancer.
Så stark är alltså skrattets – och den positiva inställningen – kraft.

Så för att upprepa: Unna dig upplevelser för upplevelsens skull här i livet. Saker du gör bara för att njuta och ge dig själv ett inre spa. Det kan som sagt vara ett besök på restauranger som Verovin, det kan vara att läsa en god bok eller att promenera i skogen. Allt som får dig att känna kravlöshet och frihet kvalar in här. 

Trots allt så lever vi detta liv en endaste gång och i slutändan måste vi alla ställa oss frågan vad vi vill få ut av livet? När vi ligger där på dödsbädden – vad vill vi då minnas av det liv som vi har levt? Alla kommer att hitta sina egna svar på den frågan men det viktiga är att någon gång i livet ställa sig den.

Fler nyheter