Välgörande örter för hela kroppen

14 april 2020
Cecilia_Olsson

Kost är väldigt viktigt för välmåendet. Genom att äta en bra och varierad kost blir man starkare, friskare och piggare. Bra mat kommer också i olika former, exempelvis innehåller frukt och bär många bra ämnen för kroppen, men även örter och växter kan vara otroligt välgörande. Ingefära är som många vet fylld med antioxidanter och har flera positiva effekter på hälsan, bland annat kan den ge ett förstärkt immunförsvar och motverka inflammationer. Men det finns många fler örter och växter som kan påverka hälsan positivt.

Ashwagandha är en ört som ofta kallas för ”indisk ginseng”. Den har använts i över 4000 år och man hittar den i Indien, Afrika och Mellanöstern där den växer på torra platser. Ashwagandha påverkar nivåerna i stresshormonet kortisol som vi har i kroppen och örten hjälper till att återskapa mental balans, ork och lust. Den har även en positiv effekt när det kommer till humör, sömn, fokus, träning samt vid obalans i sköldkörteln. Effekten av Ashwagandha märks efter 2-4 veckor och förstärks sedan över tiden.

Maskros ses ofta enbart som ogräs, men faktum är att maskrosen även har välgörande egenskaper, framförallt för bukspottkörteln och levern. Hela maskrosen från rot till blomma är rik på kalium och magnesium. Den kan även med fördel användas vid en utrensningskur då den stärker njurar och lever. Maskrosen kan också bidra till bättre aptit, stödja kroppens nedbrytning av fetter, samt stimulera bukspottskörteln till att reglera blodsockret.

Att tillsätta örter i sin kost kan alltså ge stora hälsovinster och det finns otroligt många fler än de ovannämnda exemplen. Det är dock inte alltid så lätt att få tag i färska örter så då kan man istället komplettera med kosttillskott. Man hittar ett stort utbud av örter hos McMullen Örtspecialisten. De erbjuder växt- och näringsprodukter av hög kvalitet till både företag och privatpersoner. 

 

 

 

Fler nyheter