Varför behöver man använda ögonkräm?

21 juni 2020
Lily Hansen

Ögonpartiet eller den hud som finns runt omkring ögonen är den hud som är som mest känslig. Den är känslig eftersom den är tunn och den tål inte för mycket eller för tunga krämer. Många undrar varför det finns ögonkräm och varför det verkar vara så viktigt att ha den med som en del i sin hudvårdsrutin, men det finns ju faktiskt en förklaring till det. Använder man sig av ansiktskräm såsom dagkräm eller oljor av olika slag till huden runt ögonen, så orkar inte den huden med att ta upp allt. Det blir för tungt och risken är också stor att man skadar den tunna huden istället för att hjälpa den. 

 

Ska ögonkrämen vara runt hela ögat?

Huden kring ögonen är som sagt väldigt känslig. Det man ska ha i åtanke när man smörjer där är att krämen som smörjs in stiger uppåt och om man inte applicerar ögonkrämen på rätt sätt så kan man få in i den ögonen, aj! Ögonkräm ska inte smörjas på som med andra hudvårdsprodukter utan den ska försiktigt duttas in i huden kring ögat. Använd lillfingret eller ringfingret till hjälp när ögonkrämen ska på, eftersom dessa fingrar inte har lika mycket kraft som resten utav dem. Dutta försiktigt in krämen runt ögat och aldrig längre upp än till där “påsarna” börjar. 

 

 

Kan ögonkräm ta bort rynkor och fina linjer?

Ja det kan den faktiskt göra. Om man använder sin ögonkräm dagligen både morgon och kväll, samt att man använder rätt ögonkräm för sin hudtyp. Det finns en uppsjö med olika märken och varianter. Be någon i butiken att hjälpa till i valet av ögonkräm. Många funderar nog på att genomgå någon typ av plastikkirurgi för att minska sina linjer kring ögonen. Ett tips är att först prova med ögonkräm, se hur det funkar för dig. 

 

Fler nyheter