Vegetarisk kost – snäll mot både kropp och klimat

06 mars 2020
patrick_pettersson

Världen över produceras ofantliga mängder kött varje år och den produktionen är verkligen skadlig för miljön. Köttproduktionen släpper ut farliga växthusgaser, men man spenderar också otroliga mängder av världens vattenresurser. Om man räknar in allt det vatten som går åt till att producera ett kilo nötkött så uppgår mängden vatten till så mycket som 15 000 liter per kilo. Då är allt vatten inräknat, som till exempel det vatten som går åt till att vattna de växter som boskapen äter och som boskapen själva dricker. Det skulle vara betydligt snällare mot klimatet om människan istället åt dessa växter och man helt enkelt valde bort köttproduktionen.

Vegetariska restauranger som ger mersmak

När man går över till en vegetarisk kost så blir det automatiskt så att man får i sig mer grönsaker. Vilket främjar kroppens hälsa och människans välbefinnande. Det vore bra om fler människor gick över till vegetarisk kost eller förde in en del vegetariska alternativ i vardagen. Om man inte har så bra koll på vegetarisk mat så kan ett tips vara att besöka en restaurang med en vegetarisk meny. För att testa på den hälsosamma trenden så finns det vegansk mat i stockholm som kan ge inspiration och mersmak. Restauranger med vegetariska och veganska menyer har blivit allt mer populära på senaste tiden och sprider sig över hela landet.

 

 

Naturlig utrensning

Som alla vet består grönsaker av många nyttigheter som vitaminer och vattenlösliga fibrer. Kroppen reagerar med att i början rensa ut slaggprodukter vid omställningen till vegetarisk kost. Detta på grund av att kroppen får i sig mer gröna växter i sitt system och då börjar naturligt en liten utrensning. Vill man boosta utrensningen kan man göra det med att dricka gröna juicer varje morgon. När kroppen slipper ta hand om köttet som man tidigare ätit så kommer man känna sig mer balanserad och hälsosam.

Fler nyheter