Viva la Italia!

20 oktober 2019
admin

Ni är sugna på någonting riktigt gott till fredagskvällen. Ni bestämmer er där hemma för att ni helt enkelt struntar i att laga mat ikväll, ni tar med er hela familjen och ett par vänner för att istället gå ut på restaurang och äta middag. Lite lyx i vardagen så att säga. Men vad ska man äta då, det är då frågan? Kanske italiensk mat, hitta någon trevlig och mysig italiensk restaurang och äta gott tillsammans. Bor man i Stockholm till exempel så finns det en hel del olika sådana restauranger att välja på. 

 

 

Kvällens meny

 

Den italienska maten från det italienska köket väcker väl ganska så lustfyllda smaker i munnen bara man tänker på det, håller ni inte med om det? De flesta italienska restauranger erbjuder olika rätter på kvällens meny men de brukar ibland även ha uppdukat en stor italiensk buffé med olika smarriga smårätter för alla att välja på. I det italienska köket finns det många favoritsmaker såsom basilika, pinjenötter, parmaskinka, pasta och pizza för att nämna några. Sedan ska man inte tro att det italienska köket bara består av ett enda kök, det är faktiskt flera stycken kök i ett kan man säga, läs vidare här. 

 

Italien

 

I de norra delarna av Italien äts det ofta mycket risotto, smör och kanske en mildare kryddning av maten. Medan de människor som bor i de södra delarna av landet äter mer av citron, olivolja, sardeller, oliver och örtkryddor till exempel, i sin mat. Till efterrätten är det populärt med en pannacotta eller varför inte en tiramisu, det är klassiska efterrätter i Italien som gärna serveras med en limoncello, mums!

Visst, det går att boka sig en resa till Italien för att uppleva maten och smakerna på plats, men många italienska restauranger har tagit smaken av Italien med sig hit till Sverige. 

Fler nyheter